Midlands Lotus Owners Club (MLOC)

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

This message will be removed once you have signed in.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

kingie71

Clam Fitment

3 posts in this topic

Hi fellow members

 

I have recently had the rear clam of my rover s2 elise. When I have put the clam back on the side cill is not marrying up properly? any suggestions... The side gap is not consistent and is slightly more open on the arch side that is closest to the wheel . Only about 3-4 but its noticeable as the distance from the the begging of the cill section to the rear arch is about 5 inches or so.

 

thanks in advance.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check your shim placement on the rear subframe. Other than that I can't give you a solid answer but to say it's just a case of time, effort and a lot messsing around in getting it right or almost as right as it may have previously been. Lots of pulling and pushing while doing those bolts up.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try and get a bit of cardboard of the desired gap and push down gently on the top of the clam as you tighten the two sill bolts. The shims Johnny describes can easily come a drift.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites