Midlands Lotus Owners Club (MLOC)

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

This message will be removed once you have signed in.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Alex B

More Emerald Woes..

38 posts in this topic

Car is now fully times up.

ECU config is sorted

Map is for a very close spec to mine.

 

Car is hesitant/stuttering at random through the rev range.

 

Could running a standard cat be causing issues? Ie too much back pressure?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would say the CAT is not the problem.

 

Didn't you say it was getting a RR session, did they detect any problems?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would say the CAT is not the problem.

 

Didn't you say it was getting a RR session, did they detect any problems?

That was the plan but the guy isn't answering his phone, so chances of it happening are slim.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex, I really don't think it's the CAT. I had mine mapped without a CAT and when I put one on it ran fine. It did need a remap to ensure the fueling was correct but it ran fine, no change, no hesitation.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex, I really don't think it's the CAT. I had mine mapped without a CAT and when I put one on it ran fine. It did need a remap to ensure the fueling was correct but it ran fine, no change, no hesitation.

 

Same here.... Mine runs OK when I put my CAT on for MOT time even with my performance map.

This guy is local to me, He set-up my bike engined kit car and does lots of race/performance mapping -

 

http://baileyperformance.co.uk/

 

Might be worth a call and see what he can do before the weekend if your struggling to get someone at short notice.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

doesnt seem to matter which map i put on... all very similar specs including stu masons latest map and two from emerald.

just tried Stu's map ran lovely until about 500 meters up the road then stuttering and hesitation.
(stu's car runs the same spec as mine)

 

Same here.... Mine runs OK when I put my CAT on for MOT time even with my performance map.


This guy is local to me, He set-up my bike engined kit car and does lots of race/performance mapping -

 

http://baileyperformance.co.uk/

 

Might be worth a call and see what he can do before the weekend if your struggling to get someone at short notice.

Will ring him in the morning, just getting the car from here to there could be an issue.


seen as though its happening irrelevant of which map im running im thinking it could ab an under lying problem...
gonna try n get hold of a pair of coil packs n some new plugs tomorrow, see if it make any difference.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex, if i had known i have some coil packs here suprisingly enough.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

As you say, sounds like an underlying problem. Start with the basics of fuel or spark, as you've had everything apart, something could have easily knocked loose.

 

Hope you get it sorted.

 

Si

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex, if i had known i have some coil packs here suprisingly enough.

i might be in touch tomorrow martin if i cannot get hold of any.

As you say, sounds like an underlying problem. Start with the basics of fuel or spark, as you've had everything apart, something could have easily knocked loose.

 

Hope you get it sorted.

 

Si

gonna run through it all tomorrow afternoon see if there's something i've not connected back up

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ring Nad Sterbew..... He'll pop over and sort it rather quickly I would have thought? Yes it's an anagram ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ring Nad Sterbew..... He'll pop over and sort it rather quickly I would have thought? Yes it's an anagram ;-)

haha, yes im sure Mr Webster wouldnt have an issue sorting it depends if he's free or not.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex, it's a good map that I've given you best I've had. As mentioned on Chatsworth thread. It's sounds electrical to me. If not tps. Then crank trigger, dizzy cap are other bits. If it runs then sounds like all wired up ok. Just something not working quite right. Jonny's suggestion is a good shout or unit 4.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex, it's a good map that I've given you best I've had. As mentioned on Chatsworth thread. It's sounds electrical to me. If not tps. Then crank trigger, dizzy cap are other bits. If it runs then sounds like all wired up ok. Just something not working quite right. Jonny's suggestion is a good shout or unit 4.

cheers stu, i'm gonna swap coil packs plugs n have a spare set of leads,so will try that.

the only other possibility is its down to the CPS and lightweight fly however this is not meant to happen on a K3 only earlier M3DK units

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex, if you are getting an RPM reading in live adjustments i cant see it being the crank signal. Can you set it up so a passenger can watch the screen as you drive it for clues? Like the crank signal dropping out as you drive? If it revs ok whilst not moving you may well have a none Emerald problem as well?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites